Ideál desszert Zugló

Macaronok

Ideál Desszert

Macaronok - Zugló

Macaronok, édes sütemények

A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.
Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

Macaron Zugló - Ideál Desszert

Macaronok

málna, eper-licsi, lime, csoki, fehércsoki-tonkabab, erdei gyümölcs, maracuja, sós-karamell

HAbcsók - zugló

Meringue

habcsókok kimérve

Meringue eredete

A habcsók nemzetközi neve meringue, amely francia eredetű. Ez kissé megtévesztő, ugyanis a habcsók egy nagyon régi angol édesség, aminek a receptjét már a 17.század elején leírták. Később XIV. Lajos uralkodása alatt a francia arisztokrácia körében is elterjedt az ínyencség, és onnantól kezdve még az angolok is Meringue-nek hívják. Egy másik legenda szerint azonban 1720-ban találta fel egy svájci cukrász Mehringhenben, és innen ered a neve.

Nyitvatartás:

Kedd-Szombat: 11:00 – 19:00
Vasárnap: 11:00 – 17:00
Hétfő: Zárva

Üzletünk

1145 Budapest
Nagy Lajos kir. útja 128
+36 30 245 3584

Kövess minket

0
    0
    Az Ön kosara