Macaronok

Ideál Desszert

Macaronok, édes sütemények

A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.
Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

Macaronok

Málna, csokoládé, kávé, citrom, erdei gyümölcs, fehércsoki, lie-ananász

Meringue

habcsókok kimérve

Meringue eredete

A habcsók nemzetközi neve meringue, amely francia eredetű. Ez kissé megtévesztő, ugyanis a habcsók egy nagyon régi angol édesség, aminek a receptjét már a 17.század elején leírták. Később XIV. Lajos uralkodása alatt a francia arisztokrácia körében is elterjedt az ínyencség, és onnantól kezdve még az angolok is Meringue-nek hívják. Egy másik legenda szerint azonban 1720-ban találta fel egy svájci cukrász Mehringhenben, és innen ered a neve.

Nyitvatartás:

Kedd-Szombat: 9:00 – 20:00
Vasárnap: 9:00 – 17:00
Hétfő: Zárva

Üzletünk

1145 Budapest
Nagy Lajos kir. útja 128
+36 30 245 3584

Kövess minket

Hívás
Útvonal